Eersel, `Parel van de Kempen`

"In Eersel is een mens content"

Vanuit het B&B bent u in 2 minuten loopafstand op de karakteristieke historische Markt (hier is ook het VVV kantoor gevestigd).

De Markt is al vele jaren een beschermd dorpsgezicht en is omringd door vele fraaie oude panden. Door de eeuwen heen was het een trefpunt voor vele mensen. In voormalige herbergen, waar het altijd goed toeven was en de handelsreiziger rust en vertier zocht, treft men nu de toerist aan. Deze komt genieten van de vele gezellige restaurantjes en terrasjes.

De Mariakapel uit de 15e eeuw, de dorpspomp en de kiosk, gelegen aan de Markt, geven een goede kijk op de rijke historie van Eersel.

Eersel is het Kempische dorp bij uitstek, waar tevredenheid en gemoedelijkheid heerst. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Eersels volkslied luidt: 'In Eersel is ne mens content'. De tevredenheid wordt ook tot uiting gebracht in het Eersels symbool 'De Contente Mens', een bronzen beeld onder een oude boterlinde op de Markt. Eersel ligt midden in de Kempen: een gebied waar fietsers en wandelaars hun hart ruimschoots kunnen ophalen en dat gekenmerkt wordt als: 'Bourgondisch Gastvrij Natuurlijk', een begrip dat geen verdere uitleg nodig heeft.

Bezoek ook eens de virtuele tour en laat u verrassen!

VIRTUAL TOUR `MARKT EERSEL`